Datasektens forum
09 augusti, 2020, 03:51:48 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Nyheter: Datasekten - där verkligheten blir till drömmar!
http://datasekten.blinkenshell.org/
 
   Startsida   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Försenat mötesprotokoll från 090930  (läst 1110 gånger)
riiga
Riktigt old school
****
Antal inlägg: 255« skrivet: 25 maj, 2010, 22:16:50 »

Protokoll för Datorsektionens årsmöte 30/9 2009

Mötet hölls kl. 14.10 i Datorsektionens rum
17 (+1 försenad*) medlemmar närvarande, varav 2 hedersmedlemmar
* Isac som kom 14.38 vid frågan om burkvägg


1   Ordförande förklarade mötet öppnat

2   Gustav Ehrenborg och Josefin Avén kvarstår som ordförande respektive sekreterare sedan förra årsmötet. Louise Söderström utsågs av styrelsen till sekreterare för mötet då Josefin Avén ej kunde närvara.

3   Claudia utsågs till justerare och Fredrik utsågs till rösträknare

4   Dagordningen fastställdes

5   Mötet ansågs behörigt

6   Antal röstberättigade var 17 stycken

7   Ekonomiansvarige Felix Riiga berättade om hur verksamheten gått i början av terminen. Vi har fått ganska många nya medlemmar, främst spetsettor. Medlemsavgiften har höjts från 20 kr till 30 kr. Det har också rensats bland sektens alla prylar.

8   Sektens ekonomi går framåt, trots finanskrisen. Sekten är skyldiga Gustav 2500 kr som använts till inköp. Dessa pengar kommer dock att tjänas på försäljningen. Det finns ett överskott på enkronor, som intresserad person kan ta hand om.

9   Styrelsen hade inget övrigt att säga

10  Övriga frågor

*   BP ska anordnas under hösten. Det kommer antagligen att bli två dagar och mellanliggande natt, eftersom rektorn inte vill att BP:t ska vara en hel helg. Datum diskuterades. Gustav föreslog 23-24 oktober (helgen v.43). På grund av att högskoleprovet är en 24:e, att Keso fyller år och att folk kanske åker bort över lovet röstades förslaget ned. Nytt datum är helgen v.45.
 
*   Gustav föreslog att vi skulle ordna en filmkväll. Förslaget mottogs positivt. Riiga erbjöd sig att ta med en DVD-spelare, som inte klarar brända skivor.

*   Gustav har blivit webmaster för hemsidan. Tidigare har förre detta sektare skött detta, vilket lett till att sidan varit ouppdaterad. Nu ska hemsidan uppdateras oftare. Riiga har gjort en IRC-guide som nu ligger uppe på hemsidan.
 
*   Det är öppet hus 11 november. Gustav berättade vad sekten gjorde på förra öppet hus. Styrelsen får tröjor av skolan för att ställa upp och presentera sekten men andra medlemmar får också gärna komma.

*   Det röstades om ifall Coca Cola-skylten skulle belysas (med dimning för att det inte ska bli för ljust). 15 personer röstade för och 2 emot.

*   Claudia ska ge en dator till sekten och undrade om någon hade möjlighet att hämta den med bil. Det konstaterades att vi inte behöver fler skärmar och att hon därför bara behöver ta med sig själva datorn.

*   Sekten är numera ägare av kaffefilter och har möjlighet att koka kaffe i kaffekokare.

*   Daniel Dandanell vill ha en burkvägg. Daniel Dandanell ignoreras.

*   Keso föreslog en portabel burkvägg på en träskiva. 3 personer röstade för.

*   Förslaget att baka någonting och sälja för att få in pengar kom upp. Riiga föreslog att vi ska baka semlor. Fredrik tror att sekten kan få fler medlemmar om man utökar försäljningen med mackor och bakverk. Förslagen avslås av styrelsen på grund av att semlor är kladdiga och för att vi inte har någon bra förvaring för bakverk.

*   Ska vi sälja kaffe och ska i så fall motlemmar få handla?  För närvarnade kan motlemmar handla sakerna i kylskåpet för 10kr/st, i stället för normala 5 och 6 kr. Egentligen får sekten bara ha försäljning till medlemmar. Kaffe ansågs opraktiskt att sälja av flera skäl, bl.a. att trängseln i sekten kan leda till att hett kaffspills ut och för att vi inte har vatten eller avlopp.

*   Röstning om ifall vi ska ta över världen. Majoriteten är för.

*   ULLLU ska bli programmeringsdator. Medlemmarna fick föreslå vilka programmeringsspråk som de vill programmera i. C++ och Python var de språk som beslutades.

*   Datasekten har haft rensning. Saker i skräphögen är tillåtna att ta om man tar hem dem genast och inte sprider dem över skolan.

*   Riiga föreslår att Datasekten ska prydas av fler tyska flaggor. 13 stycken är för, förutsatt att Riiga själv skaffar flaggorna.

*   Daniel Dandanell föreslår att även en svenska flagga ska finnas. Med 15 röster fastslås det att Dandan ska ha med sig en svensk flagga nästa gång han kommer till sekten.

*   Riiga föreslår fler av skyltarna ska sättas upp, vilket ingen har några invändningar mot.

11  Ordförande förklarade mötet oöppnat

« Senast ändrad: 25 maj, 2010, 22:18:48 av riiga » Loggat

Kom för övrigt ihåg, att en telefonering alltid åsamkar mottagaren större besvär än ett skriftligt meddelande.
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!